Z pogranicza stomatologii – czyli o plombach:)


Jeśli szukasz dobrego sposobu na zaplombowanie produktu, to znam świetny materiał, który niedużym kosztem to umożliwi. W pewnym sensie Ty też go znasz – to ten sam, którym budowlańcy ocieplili ściany Twojego domu – polistyren (powszechnie znany jako styropian). Z polistyrenu można zrobić folię, która ma fantastyczne właściwości – ma tak małą spójność wewnętrzną materiału, że przy delikatnym szarpnięciu się rwie, a jednak na tyle dużą, że da się z niej zrobić etykietę. Taką etykietkę przyklejamy do opakowania i nie ma już możliwości jego otworzenia bez zniszczenia plomby. Etykieta uszkodzi się w widoczny sposób przy jakiejkolwiek próbie ingerencji.  Folia nie jest droga, ma miły dla oka lekko szary kolor i da się na niej drukować. Warto dodać, że etykieta z polistyrenu posiada swoje właściwości natychmiast po naklejeniu, czego nie można powiedzieć o innych popularnie stosowanych materiałach, których klej musi się przez kilka lub kilkanaście godzin wiązać z podłożem, żeby zadziałało (np. polipropylen). Plombowanie opakowań jest coraz popularniejsze w kosmetyce, farmacji, spożywce, ale też w elektronice czy automotive. Oczywiście nie ma się co łudzić , że plomby zabezpieczą nasz produkt przed sfałszowaniem – sprawny chińczyk skopiuje taką plombę i całe opakowanie wraz z zawartością równie szybko jak kserokopiarka książkę .Ważne jest co innego – Wasza Klientka lub Klient mają 100% pewność, że nikt nigdy nie wkładał paluchów do świeżo nabytego kremu, nikt nie robił sobie testera z pięknie zapakowanej pomadki, albo że nikt nie próbował posmakować  tych ekskluzywnych czekoladek:)

 

One response to “Z pogranicza stomatologii – czyli o plombach:)

  1. "NATI" ROZLEWNIA PERFUM

    ZAMIAST KOMENTARZA:
    Jesteśmy Rozlewnią Perfum i właśnie poszukujemy takich etykiet na butelki z atomizerem które są wielokrotnego użytku. Czy możemy liczyć ma pomoc w znalezieniu drukarni która by takie etykiety nam wydrukowała.
    Z poważaniem Janusz Rapca.
    e-mail: januszrapca@op.pl

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s